Onlinefotokurs.no - Skap magiske bilder
Trykk her for å se hvordan du kan mestre DITT kamera og skape proffe effekter

Slik blir bildene dine populære på sosiale medier

 

Selv med 20 års erfaring som fotograf og uansett hvor gode bilder jeg la ut, så fikk jeg til å begynne med 0 respons. Etter hvert så knakk jeg koden og gikk fra 0 til 5.000.000 likes på sosiale medier.

30.november klokken 19.00 deler jeg hemmelighetene med deg. Jeg holder en gratis live-sending på Facebook-siden vår. Har du lyst å bli med? Meld deg på her.

Hilsen Jørn Allan Pedersen
Fotograf i Onlinefotokurs.no

Les mer...

3 steg som skaper fantastiske bilder

Husker du engasjementet første gang du skulle ut å ta bilder? Og frustrasjonen over at bildene ikke ble slik du så for deg? Du er ikke alene. Mange opplever et gap mellom det øynene ser og hva kameraet fanger. 

Etter å ha tatt bilder i nesten 20 år, så ble det veldig tydelig for meg hva som skulle til for å både skape og fange øyeblikket på kameraet. 

1. Komponer bildene dine

Det er fristende å angripene den første og beste vinkelen man ser. Men med litt kreativ tenking, så dukker det alltid opp spennende vinkler man kan fange.

Her ser du et eksempel på et bilde som bare er knipset:

Et lite spennende bilde. Men så gikk jeg lengre ut på bryggen og tok dette bildet:

Et langt mer spennende bilde spør du meg. Alt med hjelp av litt enkel komposisjon.

Målet med komposisjon er å fremme motivet, slik at bildet får frem den...

Les mer...

I prat med fotografen bak «Årets sommerbilde» Grete Øiamo

Uncategorized Sep 01, 2016

Grete, ditt bilde ble kåret til «Årets sommerbilde» med flere tusen stemmer. Dette har gjort mange nysgjerrig på hvor lenge du har holdt på med foto!

Jeg har holdt på med foto i litt over 3 år, og har lært masse på den tiden. Begynte det hele med å gå en trimtur langs Nidelva, og knipse litt med mobilen.  Da jeg skulle forstørre et motiv for å henge på veggen. fant jeg ut at kvaliteten ble rett og slett for dårlig .Dessuten hadde det vært hyggelig med en turvenn, så jeg vurderte enten en hund eller et skikkelig kamera. Så slik ble det innkjøp av mitt første speilreflekskamera, noe jeg ikke angrer på  :)  

Hva var ditt første a-ha øyeblikk?

Da jeg turte å gå til manuelle innstillinger og RAW filer på kamera! Siden jeg stort sett er selvlært, tok jeg med meg kamera ned til Nidelva og satte meg...

Les mer...
Close

50% Complete

To steg

There is not anything you want, but it's not as much as you want, but it's not a moment and you're doing a good job.