Månedens fotograf

Hver måned velger vi i Onlinefotokurs.no ut 4 bilder tatt av våre medlemmer. Bildene deles på vår offisielle Facebook-side og bilde med størst engasjement vinner.

Har du lyst til å bli med i konkurransen? Meld deg inn som medlem og del dine bilder på vår lukkede medlemsside.

Bli medlem


Vinnere

Her ser du medlemmer som har vunnet kåringen "Månedens fotograf"

Kristin Åsarmoen Rygg - Februar 2018 - Tema: Sort/hvitt

Hvilke tanker hadde du før bilde ble tatt?


- Tanken med bilde var og lage eit portrett av ungane mine som er litt annleis enn vanlig portrett. Dei er tvillingar og veldig nær kvarandre, så tanken var å formidle det.

Hva var utfordringen med å ta bilde?

- Den største utfordringen var å få ansikta så like som muleg i størrelse, og att augene og munnene var i lik høgde, eg klarte det nesten.


Hvilke av våre fotokurs har hjulpet deg mest til å ta bedre bilder?

Eg syns eg har lært mest med  "Lær redigering i Photoshop" og "5 steg til magiske landskapsbilder"

"Ulv i skogen"

Kjetil Johnsgaard - Januar 2018 - Tema: Multieksponering

Hvilke tanker hadde du før bilde ble tatt?


- Det var to vinterlige elementer begge deler som jeg syntes passet bra sammen. Fargemessig syntes jeg de passet sammen også.

Hva var utfordringen med å ta bilde?


- Jeg brukte noe forsøk på finne den riktige rekkefølgen på eksponeringen


Hvilke av våre fotokurs har hjulpet deg mest til å ta bedre bilder?


Portretkurset "Lær portrettfotografering" er det som jeg har lært aller mest av

"Ulv i skogen"

Klaus Axelsen - Desember 2017 

Hvilke tanker hadde du før bilde ble tatt?


- Bildet ble tatt på en fotoworkshop, og vi hadde litt ledig tid på egenhånd. Hadde tenkt mye på komposisjon denne dagen, og jeg gikk og lette etter en spennende forgrunn til et bilde. Steinene i mønster med melis dekket snø fanget min interesse, og jeg fikk lyst til å utforske disse som forgrunn. Bakgrunnen i bildet var ganske enkel på denne vakre stranden i Lofoten med flotte fjell på alle kanter:-)

Hva var utfordringen med å ta bilde?


- Etterhvert som jeg jobbet med denne scenen fant jeg ut at bølgene som slo inn lagde litt forstyrrelse og trakk oppmerksomheten litt bort fra motivet og linjen innover mot fjellet. Jeg jobbet derfor mye med lukkertiden og å time bølgene for å unngå sjøsprøyt i kanten av bildet. Det var ganske vanskelig å få til akkurat dette, og jeg brukte ganske mange forsøk på å få dette til, men klarte det til slutt ved å redusere lukkertiden gradvis og samtidig "time" bølgene. Det var også litt utfordrende å få bildet skarpt hele veien, så jeg måtte justere fokus i forhold til å få steinene i forgrunnen skarpe og samtidig bruke en blender der fjellet i bakgrunnen også var tilstrekkelig skarpt. Var egentlig ganske mye å tenke på samtidig da jeg tok bildet, så jeg var veldig glad for at jeg fikk et såpass bra resultat.

Hvilke av våre fotokurs har hjulpet deg mest til å ta bedre bilder?

- Jeg vil trekke frem kurset "Lær kameraets innstillinger" og kurset "Lær fotografens 10 beste fototips" som de kursene som har hjulpet meg mest til å ta bedre bilder. Da jeg startet å fotografere kunne jeg ingenting om innstillinger, så dette var kunnskap som bare måtte på plass først og sånn sett var kurset om innstillinger og hvordan kameraet fungerer veldig viktig. Etter at jeg hadde lært mer om innstillinger var kurset om komposisjon veldig fint, og gav mye nyttige tips til hvordan man kan tenke for å ta et bra utsnitt som man ønsker å formidle med bildet.

"Melis"

Rolf Johnsen - November 2017 

Hvilke tanker hadde du før bilde ble tatt?


- Når jeg gir mat til elghunden Vezla i hundegården blir det ofte liv der. Skjæra er som regel der og lurer til seg godbiter. Ofte er der flere som samarbeider om å lure til seg noe.

Da jeg tok bilde ga jeg «litt» ekstra mat til Vezla for å kunne ta bilde av situasjoner med skjæra som kunne komme. Det er også fin trening for å kunne ta bilder av fugler/dyr i fart. Ikke minst trening med å treffe med fokus.

Hva var utfordringen med å ta bilde?


- Finne riktig innstilling og treffe med fokus, Jeg ønsket «fryse» skjæras bevegelse. Tok serie bilder med skjæra i mange situasjoner.


Hvilke av våre fotokurs har hjulpet deg mest til å ta bedre bilder?


Hvis jeg skal fremheve et bestemt kurs er det "Lær redigering i Lightroom". Der læres redigering i Lightroom på en meget lettfattelig måte. Det er også fint at man kan repetere alle kurs når som helst.

Sjure-orkester i finværet

Nina Mosling Elvebakk - Oktober 2017 

Hvilke tanker hadde du før bilde ble tatt? 

Husker jeg hadde et klart mål for dagen og det var å dokumentere at vinteren var på tur. Husker den kalde kjølige stemninga med tåka som lå som et teppe over og rundt fjellet som speilet seg så vakkert i havet. Tenkte også mye på komposisjon da jeg nettopp hadde vært gjennom dette i et av kursene. Prøvde å skape dybde i bildet ved å fokusere midt på fjellet og ta med landskapet på begge sider. Var trolsk stemning med duskregn og kjølig frisk luft med eim av sjø og tang. Et minne å ta med seg og glad jeg har et bilde av dette øyeblikket.

Hvilke utfordringer hadde du med å ta bilder?

Utfordringa var lyset på himmelen. Det var veldig skarpt -tror sola ikke var så langt unna bakom skyene og bidro med sitt. Finne rett innstilling på kamera er også en utfordring, tok mange bilder med forskjellige innstillinger og sammenlignet når jeg kom hjem. Plukket ut det beste og sånn blir jeg også bedre kjent med kameraet mitt. Og sist men ikke minst var det ikke lett å få stativet til å stå stødig og i vater midt i steinura der jeg stod 😂

Hvilke av våre fotokurs har hjulpet deg mest til å ta bedre bilder?

Kurset "5 steg til magiske landskapsbilder" og "Lær kameraets innstillinger" har hjulpet meg masse og bidratt til at fotografering er blitt mye mer moro.

Den første snøen

Jim Roald Eriksen - September 2017 

Hvilke tanker hadde du før bilde ble tatt? 

- Da jeg tok bilde var jeg på jakt etter nordlyset og få mest mulig nordlys med i bilde. Det var ikke noe særlig til nordlys men jeg endte med å ta et bilde allikevel. Hadde egentlig tenkt å slette dette bilde siden de ikkje var noe særlig. Men da jeg tok en ekstra titt på bilde oppdaget jeg ansiktet. Utfordringen er nok de med å holde isoen lavest mulig for og unngå å få for mye korn på bilde. Å ikkje få hale på stjernene. 


Hvilke fotokurs har hjulpet deg mest til å ta bedre bilder?

-  Kurset som har hjulpet meg mest er landskapskurset deres.

Bilde ble også plukket opp av både NRK og TV2. https://www.nrk.no/nordland/jim-fikk-frysninger-pa-ryggen-av-sitt-eget-nordlys-bilde-1.13710549

 

Ansikt i nordlyset

Anne Rusten - August 2017 

Hvilke tanker hadde du før bilde ble tatt? 

- Det var å få til et bilde som jeg ikke hadde gjort enda, altså bruke et motiv som jeg ikke hadde brukt før som bakgrunn. I dette bildet ble det et bilde av klinkekuler.

Hva var utfordringen med å ta bilde?

- Utfordringene med slike macro bilder er at motivet er helt rolig, noen ganger kan et pust fra meg være nok til at dråpene detter av løvetannfrøet, så jeg holdt pusten en del.

Hvilke fotokurs har hjulpet deg mest til å ta bedre bilder?

- Det er vel kurset med manuelle innstillinger som har hjulpet meg mest. Foruten det er jeg for det meste selvlært innen foto men har hatt stor hjelp av en niese som er fotograf.

I tillegg er jeg aktiv på Facebook-gruppen til Onlinefotokurs.no hvor det er mange flinke fotografer. Det jeg liker best er at jeg får tips fra andre sine bilder og hvilke innstillinger de har brukt for å få til bilde. Det hjelper meg til å finne inspirasjon til hvordan jeg kan utfordre meg selv som fotograf.

 

In all directions - Vanndråper på løvetannfrø

Har du lyst til å bli "Månedens Fotograf"?

Bli medlem av vår online fotoklubb. Da får du 50 % rabatt på alle våre fotokurs, foto-oppgaver, konkurranser og live-sendinger med fotograf Jørn Allan Pedersen.

Hva synes du om bildene? Kommenter under

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.